Testen van nieuwe mobiel:

Een mobiel word steeds meer onderdeel van onze samenleving. Er komen steeds ingewikkeldere software op en een mobiel kan tegenwoordig meer dan alleen bellen en berichten versturen. Het zijn bijna draagbare laptops geworden. Dit merk je ook aan de prijzen van een mobiel. Een smartphone kan al gauw 600 euro kosten. Met een leuke korting van diverse providers kun je soms wel goedkoper uit komen. Maar voor dit bedrag mag er ook wel wat worden verwacht van een mobiel. Er word ook door een onafhankelijke partij gecontroleerd of de mobiel wel aan veiligheidseisen voldoen. Om gevaarlijke situaties en ongelukkig te voorkomen. Mobiel blijft tenslotte een elektronisch apparaat.

Het methodisch proces van het aantonen van afwijkingen tussen de werkelijke werking versus de verwachte werking van een systeem of machine.

De activiteit waarbij de kwaliteit van het gehele systeem of product wordt gecontroleerd. Het proces waarmee de correcte werking van een systeem of machine wordt aangetoond. Activiteiten zoals meten, onderzoeken, beproeven, keuren met kalibers van één of meer kenmerken van een product of dienst en het vergelijken van de uitkomsten met de gestelde eisen, om te bepalen of aan deze voorwaarde is voldaan. Zo heeft Samsung ook in hun nieuwste reclame aangegeven hoe zij hun mobiel testen. Op welke waarde vinden zij het belangrijk waar een mobiel aan moet voldoen. Zijn die waardes ook belangrijk voor de consumenten? Ze hebben natuurlijk wel wat goed te maken met hun fouten in de vorige model. Ze willen weer het vertrouwen terug winnen van de consumenten.

Doel van testen

Uiteindelijk gaat het bij testen om beheersen van de risico’s. Wat betreft pc-software kunnen we stellen dat er geen (nieuwe) foutvrije programmatuur bestaat. Het is uiteraard niet mogelijk om alles te testen. Daarom worden er aan de diverse risico’s en eisen prioriteiten toegekend. Zo is een van de belangrijkste eisen aan een test veiligheid van de gebruiker. Een telefoon mag niet zomaar ontploffen. De stralingen die mobiel afgeeft mag niet kankerverwekkend zijn. Hier word heel streng om gecontroleerd voordat een product de markt op komt.

Methoden en Technieken

Voor het opzetten van tests op een gestructureerde wijze gebruiken testers verschillende methoden. Die methoden maken vervolgens weer gebruik van een veelheid aan testtechnieken. Zo kunnen ze veel ongevallen en fouten uitsluiten. 100% uitsluiten kan nooit, omdat er altijd situaties bestaan waar men geen rekening mee heeft gehouden.

Geplaatst in Smartphone nieuws.