Barcodes makkelijk geprint met een codeer printer

In het dagelijks leven heb je wellicht meer met barcodes te maken dan je zult denken. In de boekenwinkel alleen al zijn er honderden soorten codes te vinden – de ISBN code. Je komt er daar niet onderuit. Daarnaast zie je ze ook terug op producten in de supermarkt, pakketjes en medicijnen: de zogenoemde ‘streepjescodes’ blijf je tegenkomen. Deze code bestaat uit authentieke, speciaal ontwikkelde unieke streepjes. Deze code maakt een product authentiek in een database.

Net werd de ISBN code al even genoemd. Dit is een afkorting voor Internationaal Standaard Boeknummer en zorgt ervoor dat je door middel van het ISBN nummer overal in de wereld een boek zou kunnen vinden. Ook de gezondheidszorg maakt gebruik van codes. Deze code wordt de GTIN genoemd: Global Trade Item Number; dit nummer specificeert bijvoorbeeld een medisch hulpmiddel. Een andere veelvoorkomende code is code 39; deze wordt gebruikt voor distributie, identificatie, inventarisatie, verzending van productie en de tracking van de productie.

Je kan een barcode dus verklaren als een opeenvolging van lijntjes, die samen een code representeren. Afhankelijk van het coderingssysteem kan de barcode uit enkel cijfers bestaan, maar kan ook bestaan uit cijfers, leestekens en lijntjes. Je hebt hier als consument vrij weinig aan, omdat jij deze informatie niet zelf kunt lezen. Om dit wel te kunnen doen heb je een speciale scanner nodig. Op deze code staat de naam, prijs en voorraad van het betreffende product. Het is zelfs zo dat er bij medicijnen nog op staat waar het product geproduceerd is en ook door wie. Een barcode printen kan je daarentegen niet even makkelijk vanuit huis doen. Hier moet je een speciale printer voor aanschaffen. Dit heet een codeer printer en deze zorgt voor de bedrukking van bijvoorbeeld barcodes, logo’s en track&trace informatie en is daarom essentieel wanneer je een bedrijf wilt beginnen die soortgelijke labels moet printen.

Geplaatst in Geen categorie.